Lettutaikina
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
Sekoita taikinan aineet keskenään ja anna turvota noin puoli tuntia. Paista kauniin ruskeiksi.
... ja viimeistele ripauksella koirankarvoja.
Lakto-ovo-(pesco)-vegen ruoka- ja leivontaohjearkisto.
Lisukkeena sekasyöjämiehen liharuokia ja runsaasti koirankarvoja.
Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →
Kokeilin tätä ohjetta tuli hirveen pahaa lettutaikinaan kuuluu sokeri
VastaaPoistaHeh, hauska heitto ;-) Mutta on ihan totta, että jotkut laittavat hieman sokeria lettutaikinaan, toiset taas - kuten minä - eivät. Meillä nimittäin syödään lettuja makean hillon tai sokerin kanssa, joten sokeri myös taikinassa olisi meidän makuun aivan liikaa. Sokeriahan voi toki lisätä taikinaan ihan oman makumieltymyksensä mukaan, vaikkei sitä ohjeessa luekaan. Eikö vain?
Poista