Käytin tähän satsiin hillo-marmeladisokeria ja hieman vähemmän, kuin mitä alla olevassa ohjeessa lukee. Lopputulos oli aavistuksen liian kiinteää, joten ensi kerralla kokeilen hillosokerilla.
Kirsikkamarmeladi
7,5 dl kivettömiä kirsikoita
4,5 dl hillosokeria
0,5 sitruunan mehu
2 kirsikankiven sydäntä
Poista kirsikoista kivet (kivet voi käyttää kirsikankivilikööriin). Keitä soseutettuja kirsikoita hiljalleen kattilassa noin 10 minuuttia. Lisää hyvin sekoittaen sitruunamehu, sokeri ja hienoksi hakatut kirsikankiven sydämet. Keitä noin minuutin ajan, kuori vaahto vaahto pinnalta ja siirrä kattila pois levyltä. Jäähdyttele sekoitellen viitisen minuuttia. Annostele marmeladi puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!