Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 1. maaliskuuta 2012

Tofu-maa-artisokkagratiini

Jo jokin aika sitten suunnittelin tekeväni maa-artisokkakeittoa, mutta koska kaupasta tarttui mukaan myös tofua, päätin kokeilla jotain ihan muuta. Tofu-maa-artisokkagratiini oli kyllä ihan hyvää, mutta jotain jäin silloin vielä kaipaamaan.

Tällä kertaa tein hieman runsaamman kastikkeen ja lisäsin siihen valkoviiniä. Nyt onnistui huomattavasti paremmin (vaikka maa-artisokat jäivätkin hieman raaoiksi, kannattaa siis varmistaa kypsyys eikä luottaa siihen, että kypsyvät nopeasti).



Tofu-maa-artisokkagratiini

1 kg maa-artisokkia
vettä
suolaa

loraus oljyä
1 sipuli
270 g kylmäsavutofua

kastike:
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maa-artisokkien keitinlientä
1 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
timjamia
1 dl juustoraastetta

Pese, kuori ja kuutioi maa-artisokat. Keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 5 minuuttia). Valuta lävikössä, ota keitinlientä talteen kastiketta varten.

Kuutioi tofu ja silppua sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää sipulisilppu sekä tofupalat. Paista, kunnes sipuli pehmenee ja tofu saa hieman väriä.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta hetken, mutta älä ruskista. Lisää talteen otettu maa-artisokkien keitinliemi sekä valkoviini. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.

Levitä maa-artisokat sekä tofukuutiot vuokaan ja kaada kastike päälle.

Kuorruta 250 asteisessa uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...