Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Suklaakiisseli

Eilen teki kovasti mieli jotain makeaa, mutta mihinkään isompaan urakkaan ei into riittänyt. Siispä ihan perussuklaakiisseli sai kunnian olla jälkiruokana. Todella nopea ja yksinkertainen jälkiruokaherkku, valmistuu muutamassa minuutissa ja tarveaineita löytyy aina kaapeista. Alkuperäinen ohje löytyy Maizena-paketista.


Koristeluun sopisi paremmin joko kermavaahto tai valkosuklaarouhe, mutta koska valkosuklaata ei ollut enkä kermaa viitsinyt alkaa vaahdottaa, piti tyytyä tomusokeriin.

Suklaakiisseli

50 g tummaa leivontasuklaata
(tai 2 rkl kaakaota)
4 dl maitoa
0,5 dl maissitärkkelystä
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kylmä maito, maissitärkkelys, paloiteltu suklaa ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee (muutama minuutti). Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...