Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Juustoiset hedelmäpiiraat

Juustoisten hedelmäpiiraiden ohje on ollut jo jonkin aikaa kuvaa vaille valmiina odottamassa julkaisua. Se on kumma kun vähän väliä törmään tilanteeseen, missä leipomukset ovat jo hyvällä alulla ja sitten huomaan jotain tuiki tärkeää puuttuvan. Olen nyt kaksi kertaa tehnyt näitä juustoisia hedelmäpiiraita ja molemmilla kerroilla hedelmäkulhossa on nököttänyt vain hedelmä tai pari...

Syötäviä ne ovat olleet näinkin, mutta kovin houkuttelevia kuvia niistä ei saa. Ja olisihan tietysti makuakin reilusti enemmän, jos hedelmissä ei tarvitsisi pihistellä. Menköön nyt kuitenkin tällä kuvalla. Katsotaan, jos joskus saan otettua ja laitettua paremman tilalle.


Hedelmät olivat vähissä, kun nämä tein, joten jäivät hieman köyhän näköisiksi. Maukkaampia ja kauniinpia saa, kun laittaa reilummin ja vaikka muutamaakin eri hedelmää.

Juustoiset hedelmäpiiraat
12 kpl

taikina:
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl vaniljasokeria

hedelmiä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa muna voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin muffinssivuokien pohjille ja reunoille.

Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää vaniljasokeri ja sekoita. Levitä tuorejuusto taikinakuppeihin ja asettele hedelmiä päälle.

175°C n. 30 min.

Anna piiraiden jäähtyä, ennen kuin otat ne vuoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...