Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Toffee kondensoidusta maidosta

Toffeen valmistaminen kondensoidusta maidosta on helppoa, joskin aikaa siihen menee useampi tunti. Käyttömahdollisuuksia riittää: kakuntäytteeksi, torttuihin, jälkiruokiin... mihin ikinä makeaa toffeista lisää kaipaakaan.

Olen nyt muutaman kerran keittänyt toffeeta kondensoidusta maidosta Kinuskikissan sivuilta löytyneen ohjeen avulla. Täytyy laittaa ohje tänne talteen, ettei joka kerta tarvitse etsiä. (Isäntä kyllä ilmoitti, ettei tarvitse enää tehdä, on kuulemma liian makeaa... mutta mulle kelpaa kyllä - ehkä vähän liiankin hyvin.)Kuumenna vesi riittävän isossa kattilassa kiehuvaksi. Laita maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Tarkkaile kiehumista ja lisää tarvittaessa vettä niin, että tölkit ovat kaiken aikaa upoksissa.Purkkien etiketit kannattaa poistaa heti, kun ne ovat irronneet kiehuvaan veteen. Tämä vähentää liiman tarttumista kattilan reunoihin.

Kun tölkit ovat kiehuneet kolme tuntia, kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä tölkit laittamalla ne kylmään veteen.

Kattilan reunaan jäävän liimareunuksen saa helposti pois kastamalla talouspaperipalan ruokaöljyyn ja pyyhkimällä liimajämät sillä. Lopuksi normaali pesu tiskiaineella ja -harjalla.

Toffeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy jääkaapissa avaamattomassa purkissa yhtä kauan kuin purkin sisältö ilman keittämistäkin (tämän vinkin poimin Kinuskikissalle jätetyistä kommenteista). Kerralla voi siis hyvin keittää useamman purkin tuleviin tarpeisiin.Valmista toffeeta voi vaikka lusikoida suoraan suuhunsa, mutta ehkä kuitenkin parempi, että miettii ennen purkin avaamista, mihin sitä aikoo käyttää (vaihtoehtoja →).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...