Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Maa-artisokkakeitto

Muutaman hieman mitäänsanomattoman maa-artisokkakeittokokeilun jälkeen sain viimein maut kohdalleen. Tämä ohje on ehdottomasti säilyttäimisen arvoinen.


Netissä olen jossain joskus lukenut, että fenkolinsiemenistä on apua, mikäli maa-artisokka aiheuttaa vatsavaivoja. Ripottelin kokeilun vuoksi fenkolinsiemeniä keiton pinnalle eikä vatsa ärtynyt yhtään. Oliko fenkolinsiemenistä apua vai ei, tiedä häntä, mutta ei niistä haittaakaan ollut.

Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkia
2-3 valkosipulinkynttä
noin 5 cm:n pala purjoa
1 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kasvislientä
2-3 tl timjamia
2 dl ruokakermaa
valkopippuria
(suolaa)

Kuori ja pilko maa-artisokat sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele purjo. Lisää kasvisliemi sekä valkoviini. Keitä kypsäksi.

Lisää ruokakerma, timjami sekä ripaus valkopippuria myllystä. Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa valkopippuria ja suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...