Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 17. syyskuuta 2012

Porkkana-kookoskeittoYhteishyvän Ruoka -lehdestä (milloinkohan ruokamaailma on typistynyt pelkäksi ruoaksi?) ihan sellaisenaan kopsattu porkkana-kookoskeiton ohje, ainoastaan suolaa lisäsin. Myös määrät puolitin, koska porkkanoita löytyi kotoa vain hieman yli puoli kiloa. Lehden ohjeen mukaan kilosta porkkanaa tulee 4 annosta, minä sain puolesta kilosta 3 annosta. Ja ihan reiluja annoksia. Hyvää oli.

Porkkana-kookoskeitto

500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
currya
juustokuminaa
0,5 dl punaisia linssejä
5 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
(suolaa)

Kuori ja paloittele porkkanat sekä sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna loraus öljyä kattilassa, lisää mausteet, porkkana- ja sipulipalat ja kuullota hetken aikaa. Huuhtele linssit ja lisää ne sekä kasvisliemi kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja suolaa tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...