Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 10. syyskuuta 2012

KarviaishilloKiire tuli. Karviaiset meinasivat mennä parempiin suihin, kun aikailin liikaa keräämisen kanssa. Ainakin parina päivänä huomasin supikoiran herkuttelevan karviaispuskassa, mutta ehdin sentää hillo- ja mehumarjat kerätä, vaikka toinen koiristakin alkoi jo pistellä karviaisia suuhunsa.Tarkoitus oli käyttää hilloon tavallista sokeria, mutta olin vasta tehnyt ison mehuerän, joten sokeria ei tietenkään ollut tarpeeksi. Onneksi kaapista löytyi Dansukker hillosokeripussi. Niinpä tein hillon sokeripussin kyljessä olevan perusohjeen mukaan.

Karviaishillo

1 kg karviaisia
0,5 dl vettä
500 g hillosokeria

Perkaa ja huuhtele karviaiset. Laita vesi sekä karviaiset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.

Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä, noin 30 minuuttia, kunnes karviaiset eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä puhtaisiin kuumiin purkkeihin (ks. ohje). Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...