Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Keitetty mehuPerusohje keitetylle mehulle

1 kg marjoja/raparperia/hedelmiä
4-5 dl vettä
300-400 g sokeria/mehulitra

Perkaa ja huuhtele marjat. Laita kattilaan vesi. Keitä marjoja noin 15 minuuttia. Painele marjoja silloin tällöin kattilan reunoja vasten, niin mehu irtoaa nopeammin.

Siivilöi kaksinkertaisen sideharson läpi. Anna valua kaikessa rauhassa, älä painele äläkä puristele, ettei mehusta tule sameaa. Mittaa saatu mehu ja lisää 300-400 g sokeria (marjojen happamuudesta riippuen) jokaista mehulitraa kohti. Sekoita niin että sokeri liukenee mehuun. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Kaada mehu puhtaisiin kuumiin pulloihin (ks. ohjeet pullojen käsittelyyn). Täytä pullot aivan ääriään myöten ja sulje välittömästi.

Anna mehun jäähtyä ja nosta pullot sen jälkeen jääkaappiin tai kylmäkellariin. Mehu on heti valmista. Tarjoile vedellä laimennettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...