Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 19. lokakuuta 2012

Vaniljainen pihlajanmarjamarmeladiHesarin sivuilta löysin herkulliselta kuulostavan vaniljaisen pihlajanmarjamarmeladin ohjeen. Ohjeessa ehdotettiin marmeladin tarjoamista esimerkiksi paahtoleivän kera tai juustolautasella. Muitakin käyttötarkoituksia toki löytyy: vein valmista marmeladia äidilleni, joka survoi joukkoon pienen purkin mansikoita pakkasesta ja laittoi kääretortun täytteeksi. Lopputulos oli ihanan raikas ja pikkuisen kirpeä kääretorttu.

Vaniljainen pihlajanmarjamarmeladi

1 l pihlajanmarjoja
8 dl vettä
100 g hillosokeria/1 dl pihlajanmarjamehua
2 vaniljatankoa

Riivi pihlajanmarjat oksista ja poista huonot marjat. Huuhtele lävikössä. Laita marjat ja vesi kattilaan ja keitä kannen alla 20–25 minuuttia tai kunnes marjat pehmenevät.

Siivilöi mehu kulhoon ja purserra lävikön läpi joukkoon myös marjat. Mittaa saatu mehu ja varaa 100 g hillosokeria yhtä mehudesiä kohti.

Huuhdo kattila puhtaaksi ja kaada siivilän läpi puserrettu mehu sinne. Halkaise vaniljatangot ja raaputa vaniljansiemenet mehun joukkoon. Laita kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat. Kuumenna mehu, lisää joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Ota kattila liedeltä. Poista vaniljatangon puolikkaat ja kuori vaahto pinnalta. Purkita marmeladi puhdistettuihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin (ks. ohje). Säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...