Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 4. tammikuuta 2013

PerunamuusisalaattiEntinen työkaverini opetti minulle aikoinaan hänelle lapsuudestaan tutun perunamuusisalaatin valmistuksen. Ajatus perunamuusin käyttämisestä salaattiin oli mulle täysin uusi ja hieman outokin, mutta hyvin se on maistunut kaikille. Perunamuusisalaatti on melko raskasta ja sitä tulee helposti otettua aivan liikaa "tavalliseen" perunasalaattiin verrattuna, joten kovin usein tätä ei voi tehdä. Perunamuusisalaatti onkin meillä nykyisin asettunut pääasiassa uudenvuoden tarjoilupöytään.

Perunamuusisalaatti

1,5 kg perunoita
3-5 dl maitoa (tms. nestettä)
2 sipulia
3-4 herkkukurkkua
valkopippuria
suolaa

Kuori ja pilko perunat. Keitä kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada suurin osa vedestä pois. Survo perunat perunasurvimella ja lisää maitoa (tai muuta haluamaasi nestettä), kunnes muusi on sopivan löysää. Anna jäähtyä.

Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi herkkukurkut. Sekoita sipulisilppu ja herkkukurkkukuutiot perunamuusin joukkoon. Mausta valkopippurilla, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Perunamuusisalaatti maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä tai hieman sitä lämpimämpänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...