Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 11. tammikuuta 2013

Omenasose uunissaTein viime syksynä ensimmäisen kerran omenasosetta uunissa. Että oli yksinkertainen ja helppo homma. Soseesta tuli ihanan paksua ja jopa yllättävän makeaa, vaikken sokeria sekaan laittanutkaan. Ei kaivannut myöskään mausteita, mutta joskus tietysti voi - käyttötarkoituksesta riippuen - heittää esimerkiksi kanelitangon sekaan. Vaikka ohje on varsin yksinkertainen, kirjaan sen varmuuden vuoksi ylös, että muistan tällaisen version olemassaolon jatkossakin. Niin, ja sokerittomanahan tämä säilyy ainoastaan pakastettuna.

Omenasose

omenoita

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Laita omenalohkot laakeaan vuokaan, folio päälle ja uuniin 200 asteeseen muutamaksi tunniksi.

Omenalohkoja voi hieman painella kertaalleen paiston aikana, niin pehmenevät tasaisemmin. Kun omenat tuntuvat haarukalla kokeilemalla riittävän pehmeiltä, ota vuoka uunista, kaada pehmeä omenamössö toiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Pakasta sopivina annoksina.
2 kommenttia:

  1. Nam! Omppuhillo on kyllä maailman parasta hilloa, mutta uunissa en ookkaan koskaan koittanut sitä tehdä. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :-) Ensimmäistä kertaa minäkin tein viime syksynä. Mutta taatusti ei jää viimeiseksi.

      Poista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...