Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Linssimuhennos

Olisin halunnut tehdä intialaista linssikastiketta, dhalia, mutta en löydä mistään keltaisia linssejä. Meillä päin kaupoista saa vain punaisia ja vihreitä linssejä. Mustia löysin Hyvinvoinnin Tavaratalosta, mutta keltaisia en mistään. Lopetin etsimisen ja koirankarvainen linssimuhennos alkoi hiljalleen muhia mielessäni.

Ensimmäisellä kerralla sipulit jäivät laittamatta, toisella käytin vain vihreitä linssejä ja heitin kaikki aineet kerralla kattilaan. Parhaaseen lopputulokseen pääsin, kun kuullotin ensin mausteita ja sipuleita öljyssä ja lisäsin loput aineet vasta sen jälkeen.

Me söimme linssimuhennosta pääateriana leivän kanssa. Jos laittaa hieman enemmän vettä, niin sopinee hyvin myös esimerkiksi riisin kanssa.


Linssejä on tähän käytetty 2 dl vihreitä, 0,5 dl mustia ja 1,5 dl punaisia.

Linssimuhennos

4 dl linssejä
8 dl vettä
kurkumaa
juustokuminaa
inkivääriä
chiliä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pätkä purjoa
suolaa

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet, huuhtele ja viipaloi pätkä purjoa. Huuhtele linssit. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää muut mausteet paitsi suola ja pyöräyttele hetken. Älä polta! Lisää silputut sipulit ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli pehmenee hieman. Lisää vesi sekä huuhdotut linssit (kypsymisjärjestyksessä mikäli käytät erilaisia linssejä, katso keittoaika pakettien/pussien kyljistä) sekä suola. Anna hautua kunnes linssit kypsyvät. Lisäile vettä tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...