Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Rukiinen raparperi-jogurttipiirakka

Turkkilaisen luomujogurttipurkin parasta ennen -päiväys oli jo mennyt ja lähes kilolle maustamatonta jogurttia piti kiireesti löytyä käyttöä. Viritin moneen otteeseen hyväksi todetun Korpelan Myllyn ruislesepaketin kyljestä löytyneen helpon ja nopean piirakkaohjeen pellilliseksi rukiista raparperi-jogurttipiirakkaa.


Raparperi on tässä saanut kaverikseen pari desiä pakastimesta löytyneitä punaherukoita.

Rukiinen raparperi-jogurttipiirakka
(pellillinen)

2,5 dl öljyä
4 dl sokeria
4 dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

2 dl piimää
2 muna

täyte:
5 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
0,5-1 dl sokeria
2 muna
2 tl vaniljasokeria

raparperipaloja (ja/tai muita marjoja)

Sekoita kuivat aineet öljyyn. Ota seoksesta noin puolet eri kulhoon. Sekoita jäljelle jääneeseen osaan piimä sekä munat ja levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinapohjan päälle vuokaan ja levitä raparperipalat täytteen päälle. Ripottele erilleen otettu muruseos pinnalle.

200°C n. 35 min.


1 kommentti:

  1. Voita sen olla pitää leivonnassa. Öljy käytetään kohtuudella tietyssä leivonnassa.

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...