Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Linssi-pinaattikeitto

Tästä piti tulla linssi-parsakaalikeitto, mutta muoviin pakattuun parsakaaliin oli harmillisesti ilmestynyt muutama homepilkku, joten suunnitelmat menivät uusiksi. Linssit olivat jo kiehumassa, kun huomasin tilanteen. Onneksi muistin kaapissa olevan pinaattipussin, ja niin linssi-parsakaalikeitto vaihtui lennossa linssi-pinaattikeitoksi.



Linssi-pinaattikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,2 l kasvislientä
2 dl vihreitä linssejä
250 g pinaattia
chilipalko
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
kurpitsansiemeniä

Kuullota sipuleita hetki öljyssä, kaada sekaan kasvisliemi ja kiehauta. Lisää huuhdotut linssit. Anna kiehua parikymmentä minuuttia. Lisää huuhdottu pinaatti sekä huuhdottu ja pienitty chilipalko. Anna kiehua vielä sen aikaa, että pinaatit sekä linssit ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna keitto. Ripottele valmiiden annosten päälle kurpitsansiemeniä.


2 kommenttia:

  1. Voi jummijammi, mulla ei ole käynyt mielessäkään, että voisin laittaa linssien sekaan pinaattia.
    Kiitän vinkistä! :)

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vaan! :-) Jotain hyvää sentään seurasi siitä, että parsakaali oli päässyt homehtumaan ja alkuperäiset suunnitelmat menevät uusiksi. Pikku pakosta tuli sävellettyä jotain, mitä ei ehkä muuten olisi tullut ikinä kokeiltua.

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...