Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 26. huhtikuuta 2011

PersikkajäädykeTein pääsiäisen jälkiruoaksi, mämmirahkan lisäksi, myös persikkajäädykkeen, kun kaikki eivät mämmistä välitä. Persikkajäädykkeen suosio yllätti iloisesti, etenkin lapset tykkäsivät kovasti. Ja vielä kun jäädykkeen voi tehdä jo reilusti aikaisemmin pakastimeen odottomaan h-hetkeä, niin ei tarvitse kaikkea tarjottavaa tehdä kauhealla kiireellä samaan aikaan. Loistava jälkkäri, tätä teen toistekin!

Persikkajäädyke

2 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1 prk (410g) persikanpuolikkaita
2 dl rahkaa

Valuta persikanpuolikkaat mehustaan ja kuutioi pieniksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada massa kylmällä vedellä kasteltuun silikonivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pakasta seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka reunojaan myöten pikaisesti kuumassa vedessä, kumoa tarjoilulautaselle ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...