Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 15. maaliskuuta 2011

RahkavoitaikinaRahkavoitaikinasta saa loihdittua joulutorttuja, pasteijoita, piiraita sun muita makeita ja suolaisia herkkuja, ja taikina on tosi helppo tehdä.

Kaulimisen suhteen olin alkuun hieman epäilevällä kannalla, mutta kun alusta on jauhotettu hyvin ja taikina jääkaappikylmää, niin kauliminen sujui ongelmitta. Suunnitelmat ja täytteet kannattaa siis olla valmiina, kun taikinan ottaa jääkaapista, ettei se jämähdä leivonta-alustaan joutuessaan odottamaan.

Rahkavoitaikina

250 g voita
250 g rahkaa
4-4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmennyt voi ja rahka keskenään. Nypi kuivat aineet joukkoon. Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Laita taikina muovipussiin, litistä se ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli hyvin jauhotetulla alustalla. Leivo piiraiksi, pasteijoiksi tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...