Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Chili con/sin carne

Meksikolaisen lihapadan tulisuutta voi säädellä maun ja mielialan mukaan. Joissain ohjeissa on kidneypavun tilalla valkoisia papuja tomattikastikkeessa. Niitäkin voisi joskus testata.



Chili con/sin carne

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
pari chiliä
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
2 tl oreganoa
400 g jauhelihaa tai 2-3 dl soijarouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
4 dl tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 liemikuutio
2 paprikaa
1 tlk kidneypapuja
lime

Kuullota hienonnetut sipulit ja chilit. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää tomaattipyree ja punaviini. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua. Lisää pilkottu paprika ja pavut pataan. Purista päälle limen mehua. Tarjoile riisin kanssa tai tortillojen täytteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...