Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 2. toukokuuta 2011

Hunajainen raakasuklaa

Halusin tehdä chiliraakasuklaata, mutta en löytänyt mistään sopivaa ohjetta. Lopulta päädyin Jaakko Halmetojan raakasuklaa.com-sivustolle ja poimin sieltä alla olevan ohjeen. Tarkoituksenani oli jalostaa ohje chiliraakasuklaaksi, joten poistin Jaakon ohjeesta eteerisen minttuöljyn ja lisäsin puoli teelusikallista chilijauhetta sekä noin 1,5 cm palan chilipalkoa pieneksi pilkottuna. Chiliraakasuklaaksi tätä ei kuitenkaan voi kutsua, koska chilin mausta ei ole tietoakaan.

Tästä tuli kuitenkin hyvää perussuklaata, hunajaista raakasuklaata, mihin voi hyvin lisätä pähkinöitä, marjoja tms. Chiliraakasuklaa saa hautua edelleen, ehkä se vielä joskus syntyy.

Tarvikkeet raakasuklaan valmistamiseen sekä paljon muuta saa tilattua kätevästi Hyvinvoinnin tavaratalosta.Hunajainen raakasuklaa

125 g kaakaovoita
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
5 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl lucuma-jauhetta
2 rkl maca-jauhetta
ripaus ruususuolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita hunaja sulaan kaakaovoihin. Lisää kuivat aineet. Sekoita hyvin. Jaa suklaaseos muotteihin ja laita pakastimeen kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Säilytä suklaapaloja jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...