Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Raakasuklaa

Ensimmäisen ihan omatekemän raakasuklaan tein Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilta löytyneellä perusohjeella. Sama ohje löytyy netistä monesta muustakin paikasta. Harmillisesti vain taisin hätiköidä suklaamassan sekoittamisessa, koska maut olivat jakautuneet hieman epätasaisesti. Ei se kuitenkaan tuntunut suklaata maistelevia vieraita haittaavan. Niin, meillä oli valitettavasti vieraita enkä itse saanut kuin yhden ainoa suklaapalan, tekivät niin hyvin kauppansa.

Olen todella onnellinen, että löysin Hyvinvoinnin tavaratalon, mistä saan tilattua kaikki raakasuklaan valmistamiseen tarvittavat aineet - ja paljon muutakin. Pitkään nimittäin katselin netissä raakasuklaaohjeita, mutta en löytänyt tarveaineita mistään paikallisista liikkeistä, joten kokeileminen ei onnistunut. Nyt onnistuu ja tilaukset toimitetaan uskomattoman nopeasti, suosittelen lämpimästi!

Seuraavaksi aion kokeilla lisätä jotain makua/makuja perusohjeeseen.Tumma suklaa
(raakasuklaan perusohje)

100 g kaakaovoita
25 g raakakaakaojauhetta
3 rkl agavesiirappia
ripaus ruususuolaa
ripaus aitoa vaniljaa

Leikkaa tai vuole kaakaovoita veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi ja sulata se hitaasti vesihauteessa. Sekoita sulaneen kaakavoin joukkoon siirappi, kaakaojauhe, suola ja mausteet. Jaa hyvin sekoitettu massa suklaamuotteihin tai levitä laakealle muovilautaselle ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi kovettumaan.

Säilyy hyvin jääkaapissa. Tai ainakin pitäisi säilyä. Meillä ei, kun syödään melkein heti pois.


2 kommenttia:

  1. Nam!
    Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vaan! Itse odotan parhaillaan malttamattomana, että posti tuo lisää tarveaineita. Seuraavaa suussasulavaa raakasuklaaerää ei onneksi tarvitse kauaa enää odottaa...

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...