... ja viimeistele ripauksella koirankarvoja.
Lakto-ovo-(pesco)-vegen ruoka- ja leivontaohjearkisto.
Lisukkeena sekasyöjämiehen liharuokia ja runsaasti koirankarvoja.
Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →
keskiviikko 5. kesäkuuta 2013
Raparperikeitto
Juotava raparperikeitto on kuulunut isännän kesään jo kauan ennen kuin tapasimme. Itse olen ollut enemmän kiisseli-ihmisiä, joten keitoksesta on tahtonut tulla aina hieman liian paksua miehen makuun. Tällä ohjeella onnistuin.
Raparperikeitto
400 g raparperipaloja
1 l vettä
1 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja + n. 1 dl vettä
Pilko huuhdellut (ja tarvittaessa kuoritut) raparperit paloiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja keitä, kunnes raparperi pehmenee ja hajoaa juotavaksi. Vispilän avulla voi nopeuttaa hajoamisprosessia.
Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada seos tasaisena nauhana raparperikeittoon samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Älä keitä.
Kaada kannuun, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoile kylmänä.
Tunnisteet:
raparperi
tiistai 4. kesäkuuta 2013
Hedelmäinen waldorfinsalaatti
Raikas ja hedelmäinen alkupalasalaatti. Maku vain parani, kun sai tekeytyä jääkaapissa riittävän pitkään, joten voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Hedelmäinen waldorfinsalaatti
5-6 lehtisellerin vartta
2 omenaa
1 tlk (227 g) ananasrenkaita tai - paloja
1,5 dl siemenettömiä viinirypäleitä halkaistuina
70 g saksanpähkinöitä
kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
tarjolle:
salaatinlehtiä
viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
Huuhdo lehtisellerin varret ja leikkaaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Valuta ananasrenkaat ja paloittele ne. Halkaise viinirypäleet (poista siemenet, mikäli niitä on). Rouhi pähkinät, säästä muutama koristeeksi.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Säästä muutama pähkinä ja viinirypäle koristeeksi, laita loput salaattiaineet kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Levitä salaatinlehtiä tarjoiluvadille ja nosta salaatti päälle. Koristele pähkinöillä ja viinirypäleillä.
Tunnisteet:
ananas,
kermaviili,
lehtiselleri,
majoneesi,
omena,
pähkinät ja mantelit,
viinirypäle
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)