Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 15. maaliskuuta 2013

MaapähkinävoiOlin viimeksi joskus lapsena maistanut maapähkinävoita ja muistikuvissa kummitteli äklömakea tahna, mistä en ollenkaan pitänyt. Etsiessäni netistä proteiinipatukoiden ohjeita, innostuin ottamaan kyseisen aineen tarkempaan tutkintaan, koska osaan patukoista sitä käytetään enkä kaupan valmisteiden puoleen halua kääntyä. Maailman yksinkertaisimman maapähkinävoin ohjeen löytyminen Terveen hyvää -blogista, oli iloinen yllätys; ei todellakaan mitään makeaa sokerimössöä.

Maapähkinävoi

2 dl vetoinen lasipurkki
250 g maapähkinöitä
(ripaus suolaa)

Levitä maapähkinät uunipellille ja paahda 170 asteessa, kunnes niistä tulee hyvä tuoksu ja ovat hieman ruskettuneita (noin 20 minuutin ajan). Kuori maapähkinät hankaamalla niitä kämmenten välissä. Laita kuoritut maapähkinät yleiskoneeseen ja anna koneen pyöriä, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Jos massa nousee reunoille tai tahmaantuu pohjaan, siirrä sitä nuolijalla/lusikalla terän ulottuville muutamaan otteeseen käsittelyn aikana. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Purkita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...