Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 15. helmikuuta 2013

Banaani-hamppumaitoOstin pussillisen hampunsiemeniä ja tutkailin netistä, mitä niistä voisi keksiä. Vegaaniliiton sivuilta löytyi hamppumaidon ohje, jota päätin testata. Sörssäsin sekaan banaanin sekä hieman mausteita ja sain siitä ihan kelpo juoman. Siemenmurskan voi halutessaan siivilöidä juomasta pois, mutta itse en katsonut sitä tarpeelliseksi.

Banaani-hamppumaito

0,5 dl hampunsiemeniä
1,5 dl vettä
1 banaani
kardemummaa
kanelia

Huuhtele hampunsiemenet tai jos olet liottanut niitä yön yli, niin kaada liotusvesi pois ja laita siemenet tehosekoittimeen. Jauha siemenet murskaksi samalla pikkuhiljaa vettä lisäten. Siivilöi halutessasi siemenmurska ja kuorenkappaleet sideharsokankaan tai tiheäsilmäisen siivilän avulla pois hamppumaidosta ja kaada maito takaisin tehosekoittimeen. Soseuta banaani joukkoon ja mausta kardemummalla sekä kanelilla. Nauti kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...