Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 22. toukokuuta 2012

Valkosuklaa-raparperiunelma

Raparperikausi on korkattu. Varsia puskee nyt maasta sellaista vauhtia, että uusia reseptejä pääsisi testailemaan vaikka joka päivä jos aikaa, intoa ja kekseliäisyyttä riittäisi. Tämä valkosuklaa-raparperiunelma ainakin ansaitsee paikkansa säilytettävien ohjeiden joukossa. Nähtäväksi jää tuleeko säilytettäviä raparperiohjeita vielä lisää.Valkosuklaa-raparperiunelma

raparperihilloke:
400 g paloiteltua raparperia
0,75 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu

valkosuklaavaahto:
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa

Laita raparperipalat, sokeri ja puolikkaan sitruunan mehu kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä.

Sulata 50 g valkosuklaata vesihauteessa. Raasta loput valkosuklaasta karkeaksi rouheeksi (säästä osa koristeluun). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto sulaneeseen valkosuklaaseen. Yhdistä valkosuklaavaahdon aineet keskenään.

Nostele raparperipaloja annosmaljojen pohjille. Jaa valkosuklaavaahto raparperipalojen päälle. Lisää päälle vielä keko raparperperipaloja ja koristele valkosuklaarouheella.

Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutama tunti. Voi hyvin tehdä myös jo edellisenä päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...