Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 13. helmikuuta 2012

Mutakakku

Fazerin Ögon Bak & Dessert suklaapaketissa oli suklaa mud cake -ohje. En ollut koskaan ennen mutakakkua tehnyt, joten kokeiltavahan se oli. Tiesin kyllä, että mutakakun tulee olla "raaka" sisältä ja vain reunat paistuneet. Ohjeen mukaan paistoaika oli noin 12 minuuttia, mikä ei kuitenkaan uskoakseni olisi riittänyt, ainakaan mun uunille. Annoin lopulta olla ehkä noin 20 minuuttia, hieman vähemmänkin olisi todennäköisesti riittänyt.

Sisus oli valuvan löysää, kun kiiruhdimme maistamaan. Seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa ollut kakku oli ehdottomasti paremman makuinen ja näköinen! Kannattaa siis antaa jäähtyä kunnolla.



Mutakakku

200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, kaada muna-sokeriseokseen. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Vuoraa irtopohjavuoan (n. 25 cm) pohja leivinpaperinpalalla. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen.

Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua.

200°C  15-20 min.

Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön ja vadelmien kanssa.


2 kommenttia:

  1. Nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm : ))) Mäkään en oo koskaan tehnyt mutakakkua! :o Olis kyllä jo korkea aika... Aina vaan ihailen ja ihailen tätä herkkua kaikkien blogeissa, mutta itte en oo saanu aikaseks tehhä :D Varmasti superhyvää!

    VastaaPoista
  2. Se oli oikeasti todella hyvää! Mies alkaa vaan olla jo hieman kyllästynyt suklaaherkkuihin, joten vähän aikaa pitää odotella ennen kuin uskaltaa tehdä seuraavan kerran... ;-)

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...