Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 1. syyskuuta 2011

Kirsikkakakku

Olen joskus saanut Kotileipurin Lämpimäiset -sarjasta muutaman mallikortin. Tämä kakku löytyi niistä ja oli nimeltään karviaiskakku. Minä tein kirsikkaversion ja herkkua oli, teen taatusti toistekin!



Kirsikkakakku

4 munankeltuaista
75 g voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munanvalkuaista
3-4 dl kivettömiä kirsikoita (kivet kirsikankivilikööriin!)
2 rkl sokeria

Vatkaa keltuaiset, rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä taikinaan ensin puolet vaahdosta ja sitten loput varovasti käännellen.

Laita voideltuun irtopohjavuokaan kerroksittain taikinaa ja kirsikoita niin, että pohjalle ja päälle tulee taikinaa. Ripottele päälle sokeria.

175°C noin 1 h

Anna jäähtyä muutama minuutti ennen kuin irrotat reunat ja pohjan.


2 kommenttia:

  1. Hei. Googlettelin karviaismarja ohjeita ja päädyin tänne sivullesi. Itse leivoskelen muffinsseja ja kuppikakkuja ja päätin kokeilla muunnella tätä reseptiä siihen tarkoitukseen. Sen menikö kokeilu ihan metsään, voit käydä kurkkaamassa minun blogistani - jahka saan muffinssit uunista ulos. :) Linkitän tämän ohjeen omaan blogiini ja lisään blogisi lukuluettelooni.

    Aurinkoista sadonkorjuu aikaa: Jemiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit jotain kokeilemisen arvoista täältä. Täytyykin tulla kurkkaamaan blogiisi, miten kokeilusi sujui.

      Poista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...