Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 15. elokuuta 2011

Lime-kookospiirakka

Me-lehdestä repäisty lime-kookospiirakan ohje pääsi kokeiluun. Tai sen täyte, pohjan tein itse, kun alkuperäisessä ohjeessa käytettiin valmista pakastemurotaikinaa. Vaikutti ihan hauskalta, mutta lime ei haaleassa piirakassa maistunut ollenkaan. Ohjeessa oli 2 ruokalusikallista limemehua, itse leikkasin limestä kolme siivua koristeeksi ja pusersin loput täytteeseen. Seuraavalla kerralla pitää miettiä puristaako täytteeseen kahden limen mehut vaiko yhden ja lisäksi raastettua kuorta. Uuden mahdollisuuden tämä joka tapauksessa saa!

Seuraavana päivänä, makujen tasaannuttua jääkaapissa, maistui piirakka vielä paremmalle, mutta edelleen limeä olisi voinut olla enemmän. Korjasin siis ohjeeseen 2 ruokalusikkallisen sijaan 1-2 limeä.



Lime-kookospiirakka

pohja:
1 dl öljyä
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

täyte:
4 munaa
4 dl kookosmaitoa
0,5 dl sokeria
1-2 limeä

Vatkaa keskenään öljy ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Taputtele taikina vuokaan.

Pese limet hyvin. Raasta halutessasi hieman kuorta ja purista mehut. Sekoita täyteaineet keskenään ja kaada taikinapohjan päälle vuokaan.

175°C uunin alatasolla noin 45 min.

Tarjoile hyvin jäähtyneenä.


1 kommentti:

  1. Oivoivoivoivoi... Ei voi näyttää noin hyvältä :p Ja takuulla hurjan hyvää onkin!

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...