Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 16. helmikuuta 2010

Ruisvuokaleipä

Metsästin taannoin jo vuosia sitten kadottamani ruisvuokaleivän ohjetta netistä ja törmäsin vegemisien puolukkaruisleipään, mikä hataran muistikuvani mukaan on lähinnä sitä mitä hain.

Tosin muistan vain, että leivässä oli piimää ja se tehtiin vuokaan. Puolukkaa en ainakaan käyttänyt, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sitä olisi ohjeen mukaan tullut. En käyttänyt puolukkaa nytkään, kun vegemisien ohjetta säveltäen kokeilin.

Lopputulos ei ollut ihan niin rukiinen kuin toivoin ja taikinaakin olisi voinut olla enemmän, joten seuraavalla kerralla sovelsin ohjetta vielä hieman lisää ja tällainen siitä nyt tuli:Jos joku tietää vastaavanlaisen ruisvuokaleivän ohjeen, niin kokeilisin sitä mielelläni.

Ruisvuokaleipä

4 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
3-4 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1,5 tl soodaa

Kaikki aineet sekaisin, taikina leipävuokaan ja uuniin.

200°C noin tunti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...