Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kikhernekeitto

Alkuperäisen ohjeen olen repäissyt joskus Me-lehdestä. Siinä oli mausteena ainoastaan yrttejä, mutta pakko oli lisätä suolaa ja mustapippuria. Ohjeessa oli käytetty kikherneitä tölkistä, liekö ne suolaliemessä tai muuten valmiiksi maustettuja, mutta kuivatut vaativat ehdottomasti lisämausteita.

Ihan kelpo keitto, vaikkei mikään nopea valmistettava, jos ei ole ollut fiksu ja keittänyt kikherneitä aiemmin valmiiksi pakastimeen odottamaan. Enpä nytkään keittänyt kuin ne tarvittavat kaksi desiä, vaikka samalla vaivalla olisi mennyt koko paketillinen - että se siitä fiksuudesta...



Kikhernekeitto

2 dl kikherneitä

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 l vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
basilikaa

Huuhtele kikherneet ja laita ne runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 8 tunniksi. Keitä uudessa, suolalla maustetussa vedessä tunnin verran. Kaada vesi pois.

Silppua sipuli ja toinen valkosipulinkynsi, kuullota. Lisää vesi, kikherneet ja mausteet. Keitä ilman kantta noin 15 min. Silppua valmiiseen keittoon vielä toinen valkosipulinkynsistä ja (tuoreita) yrttejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...