Ihan kelpo keitto, vaikkei mikään nopea valmistettava, jos ei ole ollut fiksu ja keittänyt kikherneitä aiemmin valmiiksi pakastimeen odottamaan. Enpä nytkään keittänyt kuin ne tarvittavat kaksi desiä, vaikka samalla vaivalla olisi mennyt koko paketillinen - että se siitä fiksuudesta...
Kikhernekeitto
2 dl kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 l vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
basilikaa
Huuhtele kikherneet ja laita ne runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 8 tunniksi. Keitä uudessa, suolalla maustetussa vedessä tunnin verran. Kaada vesi pois.
Silppua sipuli ja toinen valkosipulinkynsi, kuullota. Lisää vesi, kikherneet ja mausteet. Keitä ilman kantta noin 15 min. Silppua valmiiseen keittoon vielä toinen valkosipulinkynsistä ja (tuoreita) yrttejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!