Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 2. marraskuuta 2012

Rahkainen omenapiirakka



Tämän syksyn viimeisiä omenoita viedään. Tarkoitukseni oli lingota mehua, mutta koe-erästä tuli niin makeaa, että päädyin sittenkin tekemään pellillisen rahkaista omenapiirakkaa. Vielä on ämpärillinen omenoita jäljellä, päätyvätkö uuniomenasoseeksi, omenahilloksi vai sekä että, sen näkee viikonlopun aikana.

Rahkainen omenapiirakka
(pellillinen)

taikina:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
reilu 2 dl öljyä tai 250 g sulatettua margariinia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

pohjaksi tulevaan puolikkaaseen:
2 dl piimää
1 muna

omenoita lohkoina, kuutioina tai viipaleina

täyte:
2 prk rahkaa
1,25 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita taikinan aineet keskenään ja jaa se kahteen osaan. Lisää pohjaksi tulevaan puolikkaaseen piimä ja muna. Sekoita hyvin ja levitä lastan avulla pellille.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä omenapalat pohjalle ja kaada täyte päälle. Murustele loput taikinasta täytteen pinnalle.

200°C noin 25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...