Omenapiirakka pullataikinapohjalla vie hieman enemmän aikaa taikinan kohotuksineen, mutta on kyllä vaivansa arvoinen.
Omenapiirakka
(pellillinen)
pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
7,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl öljyä
päälle:
n. 5 omenaa
sokeria
kanelia
Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja muna maitoon. Lisää loput jauhot vähitellen sekä öljy alustamisen loppupuolella. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla.
Poista omenoista siemenkodat (kuori vain tarvittaessa). Viipaloi omenat ja asettele viipaleet kohonneen takinapohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria sekä kanelia.
200°C 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!