Mantelijauhemäärä aiheutti tosin hieman harmaita hiuksia. Ohjeessa luki 1 pussi, 60 grammaa. Kotona oli 800 gramman pussi ja erittäin epäluotettava keittiövaaka. Netistä en löytänyt apua. Mantelijauhedesin kerrottiin painavan 30-85 g. Ei todellakaan ole sama laitanko täytteeseen 2 desiä vai 0,7 desiä mantelijauhetta.
Tulimme keittiövaakani kanssa siihen tulokseen, että 60 g olisi 1,5 dl. Lopputulos oli kyllä hyvä, mutta ehkä hieman vähemmän mantelijauhetta, olisi tehnyt siitä vielä paremman. Punnitsin vielä myöhemmin äitini vaa'alla ja sillä 60 grammaa oli hieman vajaa 1,5 desiä. Laitoin siis ohjeeseen mantelijauheen määräksi 1-1,5 dl. Jossain niillä nurkilla se on. Joskus voisi kyllä ostaa ihan sen 60 gramman pussin ja mitata se, niin selviäisi tämäkin mysteeri.
Omena-mantelitorttu
pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tomusokeria
100 g voita
2 munaa
täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
1-1,5 dl (60 g) mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 muna
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
3-4 omenaa
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää munat ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
Sekoita täytteen aineet keskenään.
Sekoita vesi ja sitruunamehu pienessä kulhossa. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi. Kasta omenaviipaleet sitruunaliemeen tummumisen estämiseksi.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ensin täyte ja sitten omenaviipaleet.
200°C n. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!