Todella yksinkertainen jälkkäriherkku. Sokerin kanssa olen hieman vääntänyt. Ensimmäisellä kerralla laitoin 5 ruokalusikallista. Aivan liikaa. Oli makeaa jo ihan sellaisenaankin. Isäntä tosin söi silloinkin hillon kanssa, joten makuasia. Toisella kerralla laiton vain yhden ruokalusikallisen sokeria, jolloin paistos ihan huusi makeaa hilloa seurakseen. Sopiva määrä on siis jotain siltä väliltä. Iso merkitys on tietysti sillä, tarjoaako paistoksen makean hillon vaiko kenties kirpeiden marjojen kera.
Raejuustopaistos
1 prk (à 200 g eli n. 2,5 dl) raejuustoa
0,5 dl mantelirouhetta
2 dl (ruoka)kermaa
2-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos uunivuokaan.
200°C n. 30 min.
Anna jäähtyä ja tarjoa marjojen tai hillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!