Tätä olen nyt tehnyt muutamana aamuna ja ai että on hyvää! Suolaa olen välillä ripauttanut hieman, välillä en ollenkaan. Ahmijan reseptissä suolaa ei ollut. Enää pitäisi keksiä, missä astiassa minuuttisämpyläni tekisin. Muumimukissa siitä tulee korkea torni, mistä saa hyvin siivutettua kolme pientä leipäpalaa.
Kultakeramiikan jälkiruokakupissa tulee isompi, matala läpyskä.
Pitäisi keksiä joku siltä väliltä. Vaan eipä sämpylän ulkonäkö makuun vaikuta millään tavalla.
Minuuttisämpylä
1 kananmuna
1 rkl (kuorimattomia) seesaminsiemeniä
0,5 rkl pellavansiemeniä
1,5 rkl vehnäleseitä
1 rkl mantelijauhetta
1 rkl öljyä
(ripaus suolaa)
Vispaa haarukalla munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon kuivat aineet sekä öljy. Kaada seos mikroaaltouunin kestävään astiaan.
Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutti, anna jäähtyä hetken ja kumoa valmis sämpylä pois astiasta. Kypsennysvaiheessa sämpylä kohoaa hurjasti, mutta asettuu hieman maltillisempaan kokoon jäähtyessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!