Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Omena-oliiviöljykakku

Kodin Kuvalehdestä muutama vuosi sitten löytynyt italialainen kakkuresepti pääsi kokeiluun ja voi apua että oli hyvää! Veikkaanpa, että tätä tulee kahvivieraille tarjottua jatkossa useinkin.



Omena-oliiviöljykakku

taikina:
1,5 dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 omenaa

kuorrutus:
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl tomusokeria

pinnalle:
1 dl mantelirouhetta

Kuori ja raasta omena. Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet sekä mantelirouhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenaraaste ja sekoita.

Kaada taikina voideltuun (ja tarvittaessa jauhotettuun) 2-litraiseen irtopohjavuokaan.

175°C uunin alatasolla noin 1 h 20 min. kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista

Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sulata voi. Yhdistä kuorrutuksen aineet ja sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakku puoliksi. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput kakun pinnalle sekä reunoille. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Kakku säilyy viileässä monta päivää ja maku vain paranee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...