Omena-oliiviöljykakku
taikina:
1,5 dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 omenaa
kuorrutus:
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl tomusokeria
pinnalle:
1 dl mantelirouhetta
Kuori ja raasta omena. Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet sekä mantelirouhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi omenaraaste ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun (ja tarvittaessa jauhotettuun) 2-litraiseen irtopohjavuokaan.
175°C uunin alatasolla noin 1 h 20 min. kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista
Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
Sulata voi. Yhdistä kuorrutuksen aineet ja sekoita tasaiseksi.
Halkaise kakku puoliksi. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput kakun pinnalle sekä reunoille. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Kakku säilyy viileässä monta päivää ja maku vain paranee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!