Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Punajuuri-linssi-perunavuoka

Tämä on taivaallisen hyvää! Alkuperäinen resepti lienee peräisin eläinoikeusfoorumilta, mutta itse bongasin ohjeen Herkkuruoka-blogista. Ensimmäisellä testikerralla jouduin tyytymään alle puoleen ohjeen lissien määrästä, kun en ollut vaivautunut tarkistamaan riittävätkö tarvikkeet... Punajuuretkin olivat purkista - en tiedä vaikuttiko millä tavalla makuun, mutta tämä ohje menee ehdottomasti täytyy tehdä toistekin -arkistoon!



Punajuuri-linssi-perunavuoka

100 g vihreitä linssejä
6 perunaa
5 pientä punajuurta
1 sipuli
2 prk ruokakermaa
(muutama laakerinlehti)
mustapippuria
kasvisliemikuutio
timjamia

Laita huuhdotut linssit, pilkottu sipuli sekä laakerinlehdet kiehuvaan veteen. Keitä linssit lähes kypsiksi. Kaada vesi pois ja lisää linssi-sipuliseokseen kerma ja mausteet, kiehauta.

Viipaloi perunat ja punajuuret. Laita vuokaan ensin kerros perunaa, sitten kerros punajuurta ja päälle linssikastiketta. Jatka kunnes kaikki aineet on käytetty.

200°C n. 45 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...