Sitruuna-marenkitorttu
pohja:
100 g voita
2 rkl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
2,5 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita
päällys:
2 valkuaista
ripaus suolaa
0,5-1 dl tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
200°C n. 20 min.
Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää raastettu sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte torttupohjan päälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa valkuaiset suolan kanssa. Lisää tomusokeria vähitellen vatkaamisen aikana. Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisen. Levitä vaahto tortun pinnalle.
175°C 10-12 min.
Tarjoa hyvin jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!