Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 10. maaliskuuta 2011

Sitruuna-marenkitorttu

Alkuperäinen ohje löytyi Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä. Muutoksia tein mm. sokerimääriin, kun en niin valtavan makeasta välitä. Oikein pirtsakka makuelämys.



Sitruuna-marenkitorttu

pohja:
100 g voita
2 rkl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:
2,5 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita

päällys:
2 valkuaista
ripaus suolaa
0,5-1 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

200°C n. 20 min.

Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää raastettu sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte torttupohjan päälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa valkuaiset suolan kanssa. Lisää tomusokeria vähitellen vatkaamisen aikana. Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisen. Levitä vaahto tortun pinnalle.

175°C 10-12 min.

Tarjoa hyvin jäähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...