Rahkavoitaikinasta saa loihdittua joulutorttuja, pasteijoita, piiraita sun muita makeita ja suolaisia herkkuja, ja taikina on tosi helppo tehdä.
Kaulimisen suhteen olin alkuun hieman epäilevällä kannalla, mutta kun alusta on jauhotettu hyvin ja taikina jääkaappikylmää, niin kauliminen sujui ongelmitta. Suunnitelmat ja täytteet kannattaa siis olla valmiina, kun taikinan ottaa jääkaapista, ettei se jämähdä leivonta-alustaan joutuessaan odottamaan.
Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g rahkaa
4-4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmennyt voi ja rahka keskenään. Nypi kuivat aineet joukkoon. Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Laita taikina muovipussiin, litistä se ja siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli hyvin jauhotetulla alustalla. Leivo piiraiksi, pasteijoiksi tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!