Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Appelsiini-suklaamuffinssi

Jotain makeaa teki mieli, mutta mihinkään suuritöiseen ei ollut intoa. Siispä muffinssin tekoon ja tällä kertaa halusin keksiä jotain iänikuisen banaanisurvoksen tilalle. Porkkanaraaste olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta en jaksanut alkaa raastaa porkkanoita. Appelsiineja oli kulhossa useampi ja koska pidän appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä, niin päätin kokeilla, millaisia appelsiini-suklaamuffinsseja saisin aikaiseksi. Suklaaraastetta olisin halunnut laittaa niihin myös, muttaa yllätys yllätys, meillä ei ollut yhtään suklaata... joku kumma oli taas pistellyt kaikki poskeensa.

Ulkonäkö on vähän tylsä, mutta hyviä olivat. Mies etenkin piti, kun eivät maistuneet niin makeilta kuin normaalisti tekemäni banaanisurvos-muffinssivariaatiot.



Appelsiini-suklaamuffinssi
(12 kpl)

2 munaa
2 dl sokeria
1,25 dl öljyä
2 dl kermaviiliä
1 appelsiinin mehu
0,5-1 appelsiinin kuori
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kauraleseitä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
(suklaaraastetta)
 
Pese appelsiini harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.

Sekoita munat, sokeri, öljy ja kermaviili keskenään, lisää appelsiinin mehu hedelmälihoineen ja raastettu kuori sekä kauraleseet. Siivilöi keskenään sekoitetut muut kuivat aineet joukkoon. (Nostele sekaan lopuksi suklaaraastetta.)

200°C 25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...