Elovena-kaurahiutalepaketin kyljestä joskus muinoin leikattu ohje. Alkuperäisessä ohjeessa on kauramuruseokseen laitettu 1 desi sokeria, minä laitoin tähän 0,75 ja sekin oli aivan liikaa. Tietysti riippuu omenoiden makeudesta ja siitä kuinka makeasta itse tykkää. Meidän lobot ovat niin makeita, etteivät ne pahemmin makeutusta tarvitse. Joku happamampi lajike voi hyvinkin vaatia desin sokeria.
Omena-kaurapaistos eli omenahyve
pohja:
3-4 omenaa
2 rkl ruokosokeria
1 tl kanelia
päälle:
100 g voita
0,5-1 dl sokeria (omenoiden makeudesta riippuen)
1 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Levitä omenapalat uunivuokaan ja ripottele sokeri sekä kaneli päälle.
Sulata voi. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä kaurahiutaleet ja sekoita murumaiseksi. Levitä kauramuruseos omenoiden päälle vuokaan.
200°C n. 25 min.
Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!