Sisus oli valuvan löysää, kun kiiruhdimme maistamaan. Seuraavana päivänä, yön yli jääkaapissa ollut kakku oli ehdottomasti paremman makuinen ja näköinen! Kannattaa siis antaa jäähtyä kunnolla.
Mutakakku
200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, kaada muna-sokeriseokseen. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Vuoraa irtopohjavuoan (n. 25 cm) pohja leivinpaperinpalalla. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen.
Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua.
200°C 15-20 min.
Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön ja vadelmien kanssa.
Nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm : ))) Mäkään en oo koskaan tehnyt mutakakkua! :o Olis kyllä jo korkea aika... Aina vaan ihailen ja ihailen tätä herkkua kaikkien blogeissa, mutta itte en oo saanu aikaseks tehhä :D Varmasti superhyvää!
VastaaPoistaSe oli oikeasti todella hyvää! Mies alkaa vaan olla jo hieman kyllästynyt suklaaherkkuihin, joten vähän aikaa pitää odotella ennen kuin uskaltaa tehdä seuraavan kerran... ;-)
VastaaPoista