Punakaalikeitto
500 g punakaalia
3 lehtisellerin vartta
1 paprika
1 sipuli
1-2 chilipalkoa
3 valkosipulinkynttä
2 l kasvislientä
4-5 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
rosmariinia
Hienonna sipuli ja pieni lehtisellerin varret sekä paprika. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chilit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna hieman öljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipulisilppu. Lisää kaalisuikaleet, lehtiselleri- ja paprikapalat. Jatka kuullotusta vielä hetken. Lisää hienonnetut chilit sekä valkosipulinkynnet, kasvisliemi ja tomaattipyree. Mausta mustapippurilla ja rosmariinilla. Anna hautua kypsäksi ainakin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!