Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 10. helmikuuta 2012

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Mies halusi Kymen Sanomissa olleen Eeva Kolun lihapullia tomaattikastikkeessa -ohjeen testattavaksi. Aikaahan tämä vei, mutta suurimman osan ajasta kastike porisi itsekseen liedellä. Miehen mielestä ohje oli säilyttämisen arvoinen, joten laitan talteen. Ehkä voisi joskus jakaa kastikkeen puoliksi ja laittaa toiseen lihapullia ja toiseen soijarouhepullia. Pääsisin itsekin maistelemaan...



Lihapullat tomaattikastikkeessa

kastike:
3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tlk kuorittuja tomaatteja
0,5 ruukkua basilikaa
2 laakerinlehteä
2 tl sokeria
loraus punaviiniä
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria

lihapullat:
400 g sika-nautajauhelihaa
1 muna
0,5 ruukkua persiljaa
3 valkosipulinkynttä
kourallinen raastettua parmesaania
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota silputtu sipuli sekä ohuiksi viipaleiksi leikattu valkosipuli öljyssä. Lisää loput kastikkeen aineet, kiehauta ja anna porista matalla lämmöllä kannen alla noin tunti.

Silppua persilja ja valkosipulinkynsi. Raasta parmesaani. Sekoita lihapulla-aineet keskenään ja muotoile taikinasta pullia. Laita pullat tomaattikastikkeen joukkoon. Kiehauta ja anna kastikkeen porista hiljalleen vielä puolesta tunnista tuntiin, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.

Tarjoile spagetin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...