Lihapullat tomaattikastikkeessa
kastike:
3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tlk kuorittuja tomaatteja
0,5 ruukkua basilikaa
2 laakerinlehteä
2 tl sokeria
loraus punaviiniä
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria
lihapullat:
400 g sika-nautajauhelihaa
1 muna
0,5 ruukkua persiljaa
3 valkosipulinkynttä
kourallinen raastettua parmesaania
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota silputtu sipuli sekä ohuiksi viipaleiksi leikattu valkosipuli öljyssä. Lisää loput kastikkeen aineet, kiehauta ja anna porista matalla lämmöllä kannen alla noin tunti.
Silppua persilja ja valkosipulinkynsi. Raasta parmesaani. Sekoita lihapulla-aineet keskenään ja muotoile taikinasta pullia. Laita pullat tomaattikastikkeen joukkoon. Kiehauta ja anna kastikkeen porista hiljalleen vielä puolesta tunnista tuntiin, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.
Tarjoile spagetin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!