Kiire tuli. Karviaiset meinasivat mennä parempiin suihin, kun aikailin liikaa keräämisen kanssa. Ainakin parina päivänä huomasin supikoiran herkuttelevan karviaispuskassa, mutta ehdin sentää hillo- ja mehumarjat kerätä, vaikka toinen koiristakin alkoi jo pistellä karviaisia suuhunsa.
Tarkoitus oli käyttää hilloon tavallista sokeria, mutta olin vasta tehnyt ison mehuerän, joten sokeria ei tietenkään ollut tarpeeksi. Onneksi kaapista löytyi Dansukker hillosokeripussi. Niinpä tein hillon sokeripussin kyljessä olevan perusohjeen mukaan.
Karviaishillo
1 kg karviaisia
0,5 dl vettä
500 g hillosokeria
Perkaa ja huuhtele karviaiset. Laita vesi sekä karviaiset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä, noin 30 minuuttia, kunnes karviaiset eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä puhtaisiin kuumiin purkkeihin (ks. ohje). Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!