Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 4. syyskuuta 2012

Suklaaleivokset



Äidilläni olevasta Valittujen Palojen Kodin suuresta leivontakirjasta löytyi herkulliselta näyttävä suklaaleivoksen ohje. Heti tuoreeltaan maistettuna se ei ollut ihan niin herkullinen, miltä kuvassa näytti, mutta seuraavana päivänä tilanne olikin jo ihan toinen. Kannattaa siis antaa tekeytyä ihan kaikessa rauhassa; seuraavaan päivään odottaminen kannattaa.

Suklaaleivokset

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 dl rouhittuja manteleita tai hasselpähkinöitä
1 dl vahvaa kahvia

täyte:
2 tlk (à 400 g) aprikooseja

kostutus:
1-2 dl aprikoosien lientä

kuorrutus:
50 g voita
0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia
225 g tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää manteli- tai pähkinärouhe sekä kylmä kahvi. Sekoita mahdollisimman vähän.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

200°C uunin alaritilällä 15-20 min.

Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi ja kostuta molemmat puolikkaat aprikoosiliemellä. Soseuta valutetut aprikoosit. Levitä sosetta toisen levyn päälle ja nosta toinen levyistä soseen päälle.

Sulata voi. Kaada kuuma kahvi voisulaan ja siivilöi kuivat aineet joukkoon. Sekoita. Anna kuorrutuksen jäähtyä. Sekoita tasaiseksi ja levitä levyn päälle. Leikkaa neliöiksi ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...