Tällä pohjataikinalla tein alunperin rukiisen sipulipiirakan ja siitä tuli aivan mielettömän hyvää, mutta kuori oli niin järjettömän kova, ettei sitä meinannut saada leikattua millään. En kuitenkaan halunnut heittää pohjaa romukoppaan, koska tykkäsin siitä. Rukiiselle sipulipiirakalle piti siis kehittää uusi pohja ja tälle pohjalle joku toinen käyttötarkoitus.
Järkeilin, että pienet neliöt, joita ei tarvitse leikata, olisivat juuri tähän pohjaan sopiva ratkaisu. Ainoa huoli oli, miten pohjan kauliminen ja leikkaaminen neliöiksi sujuu käytännössä. Vaan ei huolta, hetken aikaa jääkaapissa levättyään, oli taikina varsin yhteistyökykyinen.
Näistä tuli varsin näppäriä pikkupurtavia, melkein kuin pikkupizzoja ruispohjalla ilman hiivaa, eli tosi helposti ja nopeasti valmistuvia pieniä suolapaloja. Täytyykin ruveta miettimään mitä muita täytteitä näille voisi laittaa.
Rukiiset vuohenjuusto-sipulineliöt
pohja:
1 dl ruisjauhoja
1,25 dl ruisleseitä
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl vettä
täyte:
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
0,5-1 tl chilitahnaa
200 g vuohenjuustoa
Sekoita pohjan aineet keskenään ja laita taikina jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon chilitahna ja siirrä pannu liedeltä. Jätä jäähtymään.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levystä pieniä neliöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle. Levitä sipuliseos neliölle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi ja laita yksi siivu jokaisen neliön päälle.
225°C n. 12 min. (unohdin katsoa ajan, mutta reilu 10 min. ainakin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!