Mies on viime aikoina vähän narissut, kun meillä ei ole ollut lihaa pitkään aikaan. Itse en lihaa (kalaa lukuun ottamatta) syö, joten ei sitä niin mielellään tule kovin usein tehtyä. Kattoremontti on kuitenkin edistynyt sen verran ripeästi, jatkuvista sadekeleistä huolimatta, että päätin palkita isännän luomuporsaan lapapaistilla.
Puolen kilon luuttomasta paistista riittää yhdelle useammaksi päiväksi, joten eiköhän tämä tyydytä isännän lihannälän vähäksi aikaa, toivottavasti. Hyvää kuulemma ainakin oli.
Luomuporsaan lapapaisti
500 g luomuporsaan lapaa (luuton)
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
2 dl vettä
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
Hiero suolaa ja mustapippuria paistin pintaan. Kuori ja pilko sipuli suuriksi lohkoiksi. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan ja kaada vesi pohjalle. Lisää joukkoon laakerinlehti, kokonaiset maustepippurit sekä sipulilohkot. Peitä astia kannella.
150°C n. 2,5 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!