Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 14. syyskuuta 2012

Luomuporsaan lapapaisti



Mies on viime aikoina vähän narissut, kun meillä ei ole ollut lihaa pitkään aikaan. Itse en lihaa (kalaa lukuun ottamatta) syö, joten ei sitä niin mielellään tule kovin usein tehtyä. Kattoremontti on kuitenkin edistynyt sen verran ripeästi, jatkuvista sadekeleistä huolimatta, että päätin palkita isännän luomuporsaan lapapaistilla.

Puolen kilon luuttomasta paistista riittää yhdelle useammaksi päiväksi, joten eiköhän tämä tyydytä isännän lihannälän vähäksi aikaa, toivottavasti. Hyvää kuulemma ainakin oli.



Luomuporsaan lapapaisti

500 g luomuporsaan lapaa (luuton)
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
2 dl vettä
1 laakerinlehti
5 maustepippuria

Hiero suolaa ja mustapippuria paistin pintaan. Kuori ja pilko sipuli suuriksi lohkoiksi. Nosta liha kannelliseen uunivuokaan ja kaada vesi pohjalle. Lisää joukkoon laakerinlehti, kokonaiset maustepippurit sekä sipulilohkot. Peitä astia kannella.

150°C  n. 2,5 h


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...