Äitini reseptiarkistosta kopsattu amerikkalaisen juustotortun ohje. Halusin tortusta hieman korkeamman mitä äitini normaalisti tekee, joten vähensin pohjataikinaan tulevien aineiden määrää ja laitoin sen halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuokaan. Vasta valmista torttua maistaessani huomasin, että myös täytteen sokerin määrää olisi voinut vähentää, joten seuraavalla kerralla täytyy maistella täytettä ennen paistoa ja kokeilla riittääkö siihen puolitoista desiä sokeria. Muuten tämä oli yhtä herkullista kuin aina ennenkin - äitini tekemänä.
Amerikkalainen juustotorttu
pohja:
1 muna
0,75 dl sokeria
75 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g rahkaa
200 g tuorejuustoa
2 dl sokeria (vähempikin riittää)
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja korkealle ylös reunoille.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
175°C n. 50 min.
Anna jäähtyä vuoassa mielellään seuraavaan päivään.
Nami! Herkulta näyttää ;)
VastaaPoistaSe on tosi hyvää!
Poista