Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Porkkatelle



eli tagliatellen tapaista porkkananauhaa. Olen aiemmin tehnyt sekä keittämällä että höyryttämällä, mutta ne kokeilut jäivät vähän vaisuiksi. Tämä sen sijaan oli juuri sitä mitä hain. Porkkananauhat olivat niin mahtava makuelämys, etteivät olisi välttämättä edes kaivanneet lisänä ollutta soijarouhemureketta.

Porkkatelle

4 porkkanaa
(meri)suolaa
0,5 tl rakuunaa

Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä päästä päähän pitkiksi nauhoiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla. Paista porkkananauhoja, kunnes ne pehmenevät hieman ja lötkistyvät. Mausta suolalla ja rakuunalla. Tarjoile pastan asemesta, lisäkkeenä tai nauti sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...